Följ Rånäs Slott

Rånäs Slott på Taverna Brillo

Pressmeddelande   •   Jan 13, 2014 13:41 CET

Taverna Brillo bjuder in till 7 årstider - 9 regioner, en matresa. Det är ett projekt initierat av Pelle Sturén, delägare i Svenska Brasserier som driver restaurangerna Sturehof, Riche, Teatergrillen och Taverna Brillo. Under tema Roslagen 4 - 6 april är det Rånäs Slotts köksmästare Dick Isaksson som komponerar menyn. Några av Sveriges bästa producenter visar sina produkter. I restaurangen serveras mat med regionens råvaror som bas. 

- Det är en stor ära att få vara med och komponera menyn. Det känns extra roligt då råvarorna kommer från lokala producenter i Roslagen. Något som vi också använder oss av på slottet, säger Dick

Rånäs Slott har under senaste året fått flera prestigefulla priser:
2013 - utsedd till "Årets Slottshotell"
2013 - Högsta betyg av DN:s Hotellpatrull
2012 - pris för "Bästa totalupplevelse"
2012 - 21/25 p av DI-patrullen. 

De lokala producenterna är; Fogdölax, Granby gård Hökeriet, Löfsta gårdsmejeri, Musko rökeri, Norrtelje brenneri, Skärgårdshantverk, Roslagskött, Lotta i hamnen, Staffan Klingspor, Tomta kalkonfarm och Väddögårdsmejeri. Rånäs Slott samarbetar i dagsläget med fler av dessa producenter då lokala produkter har en given plats på slottets menyer.

Varmt välkommen att njuta smaker av Roslagen på Taverna Brillo!

Om Rånäs Slott
På Rånäs Slott möts förnuft, känsla, tanke och handling, historia och framtid. I kontrasternas kungarike finns alltid rum för majestätiska möten men också magiska upplevelser och romantik. Den kultur- och reseintresserade familjen Reuterskiöld lade grunden till det Italieninspirerade slottet på 1800-talet. Slott för magistätiska möten blev det 150 år senare. Idag erbjuder slottet 50 hotellrum, sju moderna konferenslokaler, restaurang, spa, sjöbastu och en rofylld slottspark.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.